Tarieven

Paard

98,00incl. BTW
  • 1e Consult

Paard

80,00incl. BTW
  • Vervolgconsult binnen 6 maanden

Hond

60,00incl. BTW
  • 1e Consult

Hond

50,00incl. BTW
  • Vervolgconsult binnen 6 maanden

Hoe ziet een consult eruit?

Paarden worden bij u thuis op stal behandeld. Uw hond of kat kan zowel thuis als in Dierenkliniek Roerdalen te Melick worden behandeld.

Voorafgaand aan het klinisch onderzoek worden de eventuele klachten en behandelgeschiedenis van uw dier besproken om zo te bepalen met welke doelstelling de behandeling zal worden ingezet. Vervolgens wordt het dier zowel in beweging als in rust geobserveerd. Het klinisch onderzoek richt zich op het gehele dier en vanuit een diergeneeskundige en een chiropractische invalshoek. Bij het onderzoek van uw paard betekent dit dat tijdens een eerste consult naast de beoordeling  van hals, rug en bespiering, ook aandacht zal worden besteed aan het gebit, de voeten en het harnachement. Hieruit voortkomend zal soms het advies gegeven worden om een tandarts/ hoefsmid of zadelpasser te raadplegen voor een optimaal resultaat. Na het klinisch onderzoek volgt de behandeling: het mobiliseren/manipuleren van gewrichten en losmaken van spieren. Tijdens een manipulatie wordt middels een korte beweging met hoge snelheid en lage krachtintensiteit druk uitgeoefend op een gewricht (“kraken”), met de bedoeling de oorspronkelijke mobiliteit van het gewricht zoveel mogelijk te herstellen. De bevindingen die bij de behandeling worden gedaan zullen ter afsluiting worden besproken.

Tijdens het eerste consult zal uitgebreid aandacht worden besteed aan een volledige anamnese en het daaropvolgend klinisch onderzoek. Dit zal daarom meer tijd in beslag nemen dan eventuele vervolgconsulten waarbij sneller kan worden overgegaan tot de behandeling.

De behandeling wordt uitgevoerd door Renate Ottenheim. Zij is afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Gent en recent als chiropracter aan de Backbone Academy For Veterinary Chiropractic and Healing Arts.

Professionele zorg voor uw Hond en Paard

Het klinisch onderzoek richt zich op het gehele dier en vanuit een diergeneeskundige en een chiropractische invalshoek.